Nieuws

Heien gaat volgende week van start

Op maandag 16 augustus start onze aannemer Heijmans met de eerste heiwerkzaamheden voor Windpark Klaverspoor. We beginnen met het heien van de funderingen voor twee turbines. Naar verwachting zijn we tot half november 2021 bezig met heiwerkzaamheden.

18 heipalen per fundatie

Om een goed fundament te maken voor de windmolens gebruiken we heipalen variërend van 22 tot 30 meter lang. In totaal heien we per fundatie zo’n 18 palen de grond in. De fundatie van een windturbine heeft een doorsnee van 22 meter. Ter vergelijking: dat is net wat groter dan de middenstip van een voetbalveld.


Naar verwachting hebben we per turbine een week nodig om alle palen de grond in te heien. Daarna verplaatsen we de heistelling naar de volgende locatie. De heiwerkzaamheden vinden plaats in de oneven weken. Half november hopen we alle heiwerkzaamheden af te ronden.


Opening windpark Klaverspoor

Windpark Klaverspoor feestelijk geopend  

Vattenfall heeft vandaag windpark Klaverspoor in de gemeente Moerdijk officieel geopend. De opening werd verricht door gedeputeerde Noord-Brabant...

Nieuwsbrief #8

Over de zomer en in het najaar is er veel gebeurd bij Windpark Klaverspoor. Zo staan alle windmolens...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.