Nieuws

Podcast: hoe vervang je een schroefje bovenin een windmolen?

In deze podcast bezoekt Rolien Magendans één van Vattenfalls windparken en leert ze hoe een schroefje bovenin een turbine wordt vervangen. “Op grote hoogte draait het uiteraard allemaal om veiligheid”, vertelt Vattenfall-onderhoudsmanager Marcel Gorter. 

De windmolens van Windpark Klaverspoor zullen jaren groene stroom opwekken. Daarbij is het van belang dat er regelmatig onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. Benieuwd hoe dat straks in zijn werk gaat? Beluister de podcast over het onderhoud van ons windpark in Wieringermeer.

1,5 tot 2 uur

De monteurs zijn getraind, volgen strenge procedures en dragen een harnas als ze hun werkzaamheden op 120 meter boven het maaiveld uitvoeren. Bij gevaar kunnen ze in 2 minuten weer veilig met beide benen op de grond staan. Het vervangen van het schroefje duurt ietsje langer, maar zeker niet héél lang: 1,5 tot 2 uur.   


Opening windpark Klaverspoor

Windpark Klaverspoor feestelijk geopend  

Vattenfall heeft vandaag windpark Klaverspoor in de gemeente Moerdijk officieel geopend. De opening werd verricht door gedeputeerde Noord-Brabant...

Nieuwsbrief #8

Over de zomer en in het najaar is er veel gebeurd bij Windpark Klaverspoor. Zo staan alle windmolens...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.