Nieuws

Bomen voor buren toekomstige windmolens A16 

Honderden mensen die dicht bij de windmolens aan de A16 wonen, krijgen dit jaar kosteloos bomen en heesters aangeboden. Zo wordt geïnvesteerd in het landschap rond de A16 waar 28 windmolens gebouwd worden. Die afspraak hebben de vier gemeenten Breda, Drimmelen, Moerdijk en Zundert samen met lokale stichtingen, wijk- en dorpsraden, provincie en de ontwikkelaars gemaakt. De ontwikkelaars van de windmolens bekostigen de beplanting. Het project start bij windpark Hazeldonk-West en Hazeldonk-Oost met een eerste groep van 100 woningen in de gemeenten Zundert en Breda. De eerste bomen worden in maart van dit jaar uitgedeeld. 

De biologisch en lokaal geteelde bomen en heesters worden kosteloos aan particulieren aangeboden en aangeplant. De bewoners worden geselecteerd op basis van de afstand van hun woning tot de windmolens.  

Najaar 2022: bomen voor bewoners Windpark Klaverspoor 

De inwoners van gemeenten Zundert en Breda ontvangen medio februari 2022 een brief met meer informatie. Via de website van Energie A16 kunnen zij hun interesse aangeven, en een keuze maken voor maximaal vier bomen en/of heesters die zij kunnen laten planten op eigen grond. De planning is dat in het najaar van 2022 een grotere groep bewoners in de andere gemeenten aan de beurt is voor de kosteloze beplanting, waaronder de bewoners rondom Windpark Klaverspoor. 

Oproep aan lokale telers 

Voor het leveren en aanplanten van de bomen en heesters werkt EnergieA16 graag samen met lokale telers uit Zundert, Breda, Drimmelen en Moerdijk. Ze hebben daarom een uitvraag opgesteld. Op basis van de reacties op de uitvraag worden één of meerdere leveranciers geselecteerd voor de opdracht. Lees hier meer over op: https://energiea16.nl/bomenactie/  


Opening windpark Klaverspoor

Windpark Klaverspoor feestelijk geopend  

Vattenfall heeft vandaag windpark Klaverspoor in de gemeente Moerdijk officieel geopend. De opening werd verricht door gedeputeerde Noord-Brabant...

Nieuwsbrief #8

Over de zomer en in het najaar is er veel gebeurd bij Windpark Klaverspoor. Zo staan alle windmolens...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.