Nieuws

Helft van de fundaties Windpark Klaverspoor een feit

Op vrijdag 11 februari 2022 vond de laatste betonstort plaats van de derde windmolenfundatie van Windpark Klaverspoor. De helft van de fundaties zijn nu volledig gereed. Een mooie mijlpaal voor het project.

Hidde Seidel, projectmanager van Vattenfall bij Windpark Klaverspoor, over de eerste fundaties: “We zijn zo’n jaartje bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor Windpark Klaverspoor. Mooi om te zien dat de eerste helft van de fundaties nu klaar is! In totaal storten we zo’n 660 kuub beton in de wapening van één fundatie. Nu pakken we door met de laatste drie fundaties.”

CO2-uitstoot reduceren

Op de bouwlocatie van Windpark Klaverspoor staat een kleine centrale waar ter plekke beton wordt gemaakt voor de fundaties. Op die manier wordt het aantal transportbewegingen en daarmee de CO2-uitstoot verminderd. Het beton is in twee fasen gestort. Daarna werken we de fundering volledig af. Tot slot brengen we de grond weer op dezelfde hoogte als het maaiveld.

Feiten en cijfers

– 660 kuub beton in de fundatie

– Heipalen van ruim 25 tot 30 meter lang

– 36 heipalen per fundatie

– Totale fundatie: diameter van 20 meter


Opening windpark Klaverspoor

Windpark Klaverspoor feestelijk geopend  

Vattenfall heeft vandaag windpark Klaverspoor in de gemeente Moerdijk officieel geopend. De opening werd verricht door gedeputeerde Noord-Brabant...

Nieuwsbrief #8

Over de zomer en in het najaar is er veel gebeurd bij Windpark Klaverspoor. Zo staan alle windmolens...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.