Nieuws

Download de app en blijf op de hoogte van de bouw van de Windpark Klaverspoor

De provincie Noord-Brabant lanceert samen met een aantal ontwikkelaars van Energie A16 (de 28 windmolens langs de a16) een app. Vattenfall is een van deze partijen. In de app kunnen omwonenden en geïnteresseerden informatie vinden over de bouw van de windparken, waaronder Windpark Klaverspoor. Als de windmolens draaien – tweede helft 2022 – kunnen omwonenden ook via de app delen hoe zij het geluid van de windmolens ervaren.

De app is onder de naam ‘Geluidsverwachting.nl’ gratis via Google Play of AppStore te downloaden voor iedereen in de betrokken gemeenten: Moerdijk, Drimmelen, Breda en Zundert. Anne-Marie Spierings, gedeputeerde provincie Noord-Brabant: “De app zorgt ervoor dat mensen via een gemakkelijk bereikbaar kanaal altijd toegang hebben tot de laatste informatie over het bouwproces van de windmolens. Dat vinden we als samenwerkende overheden heel belangrijk.”

Inzicht in geluid, slagschaduw en beleving

Omwonenden die binnen een straal van 2 km rondom het windpark wonen kunnen als de windmolens draaien, inzien hoeveel geluid en slagschaduw er van de windmolens op hun locatie te verwachten is. Die verwachting is gebaseerd op actuele weersomstandigheden, en zijn per uur, 48 uur vooruit in te zien. Maar dat zijn de cijfers. Omdat een onderwerp als geluid door de ene persoon heel anders wordt beleefd dan door de andere persoon, is het voor omwonenden ook mogelijk om hun eigen ervaring te delen. Voor de provincie en voor Vattenfall is vervolgens via een dashboard in te zien hoe omwonenden de windmolens in de praktijk beleven. En dat is waardevolle feedback.

De informatie die verzameld wordt, blijft anoniem en is dus nooit terug te herleiden naar een persoon of adres. Het is voor omwonenden dan ook geen rechtstreeks vragenkanaal. Als mensen in contact willen komen met ons, kan dat via de website.

Foto header: Marcel Otterspeer


Opening windpark Klaverspoor

Windpark Klaverspoor feestelijk geopend  

Vattenfall heeft vandaag windpark Klaverspoor in de gemeente Moerdijk officieel geopend. De opening werd verricht door gedeputeerde Noord-Brabant...

Nieuwsbrief #8

Over de zomer en in het najaar is er veel gebeurd bij Windpark Klaverspoor. Zo staan alle windmolens...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.